Федерер спечели първото действие



22-12-2010 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер спечели първият от двата демонстративни двубоя срещу Рафаел Надал, наречени The Match for Africa. В препълнената зала „Халенщадион” в Цюрих швейцарският ас надделя с 4:6, 6:3, 6:3 в качествен двубой.

Испанският левичар проби за 5:4 в първата част и после я затвори в своя полза. Фед Екс започна с брейк втория сет, който се оказа единствен в него. В заключителната част рекордьорът по титли от Големия шлем спаси две точки за пробив, стигна до 3:3 и след това спечели двубоя срещу световния номер едно с два брейка.

Мачът не беше съпроводен от характерните за такъв род срещу шоу прояви. Двамата титани изиграха нормален двубой, без атрактивни изпълнения за публиката и само липсата на напрежение го различаваше от турнирен финал. Сред зрителите бяха световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел, ски шампионите Линдзи Вон и Дидие Кюш, колоездачът Фабиан Канселара и много други. Федерер съобщи,че приходът занеговата фондация от срещата е 2,5 милиона швейцарски франка.

„Двамата с Роджър осъзнаваме, че сме много привилегировани да имаме всичко в живота. Най-малкото, което можем да направим е да се опитаме да помагаме на хората в затруднено положение. Да помогнеш на 1500 деца в Африка да могат да ходят на училище е страхотно, но трябва да им осигуриш транспорт дотам, храна, тоалетни и т. н. Затова правим това събитие”, обясни Надал.

Рафа е домакин днес на втората част от двубоите. Тя ще се състои в Мадрид, зала „Каха Магика”. И този двубой ще бъде предаван пряко по Евроспорт.

Срещата ще можете да наблюдавате също на един от посочените линкове тук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини