Цеци спортист №5 на България



22-12-2010 00:00 | Станко Димов
Двама представители на тениса намериха място в челната десетка на анкетата „Спортист на годината” за 2010 година. Церемонията се състоя в столичния „Рейнбоу плаза”.

Пета в класирането е Цветана Пиронкова с 1205 точки. „Благодаря на всички, които са гласували за мене. За първи път съм в тази класация и се вълнувам много”, заяви при награждаването си полуфиналистката от Wimbledon.

Осмото място е за Григор Димитров. Той събра 377 точки. Гришо не се яви на награждаването в София, както блестеше с отсъствието си и на церемонията за тенисист на годината. Третият представител на ракетните спортове в анкетата е Петя Неделчева. Европейската вицешампионка по бадминтон е 17-а в анкетата с 92 точки.

Първа е световната шампионка по борба Станка Златева, която събра общо 1642 точки. Втори е също представител на този спорт - Михаил Ганев, с 1363 точки. Трета остана лекоатлетката Ваня Стамболова с 1242 точки

Треньор на годината е борцовият специалист Симеон Щерев. Наставникът на Цеци – Кирил Пиронков, зае петата позиция в класацията.

Титлата отбор на годината поделиха националните отбори на България по волейбол за мъже и младежи.

Лекоатлетката Стела Енева (гюлле и диск) бе избрана за номер едно при спортистите с увреждания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини