Багдатис по-бърз и по-здрав след диета



24-12-2010 00:00 | Станко Димов
Кипърецът Маркос Багдатис е отслабнал значително, но същевременно е станал доста по-силен и по-бърз. Той е напълно готов за новия сезон, по собствените му думи пред сайта на АТР.

Багдатис получи травма в рамото и от октомври не е играл. 20-ият в световната ранглиста ще започне новия сезон на турнирите в Бризбън и Сидни като подготовка за Откритото първенство на Австралия, където стигна до финала през 2006 година.

В паузата между сезоните Маркос е провел изключително сериозна подготовка със своя треньор Гийом Пейре, наставникът по физическа подготовка Андреас Николау и физиотерапевта Диего Мартос. Освен това кипърецът е бил подложен на специална диета и се е хранел разделно.

„Имах натоварена, но разнообразна програма. Сега се чувствам доста по-уверен в силите си на корта. Имам чувството, че ставам все по-бърз с всеки изминал ден. Изобщо моето физическо състояние в момента е много по-добро от преди”, похвали се Багдатис.

Тенисистът беше похвален и от фитнес треньора си Николау. „Преди Маркос пробягваше10 метра за 1,7 секунди, а сега го прави за 1,6. Като започнахме работа, вдигаше 100 кг на лежанката, сега вече няма проблеми дори със 130 кг. Така че прогресът е очевиден”, заяви наставникът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини