Полуфиналът на Цеци е събитието на 2010 г.



30-12-2010 00:00 | Станко Димов
Приключи гласуването в анкетата на нашия сайт за най-значимо събитие в спортовете с ракети за България за 2010 година. Четирима елитни спортисти си поделиха вота на читателите.

Напълно закономерно историческият полуфинал на Цветана Пиронкова на Wimbledon печели първото място в допитването. Пловдивчанката изуми света със своите пет победи на свещената трева в Лондон и остана само на сет от класирането за финала на най-стария турнир от Големия шлем. Цеци взе 76,6 процента от вашите гласове.

Едно събитие също за историята и също случило се във Великобритания, заема втората позиция. Това е първият медал от европейски първенства за мъже и жени за българския бадминтон. Донесе го Петя Неделчева. Заедно с рускинята Анастасия Руских те завоюваха сребърно отличие от шампионата на Стария континент в Манчестър. За този успех, който не бе огласен изобщо от БФБ, дадоха своя вот 11,1 процента.

Шестте титли на Григор Димитров и достигането му на крачка от Топ 100 е на третото място. След смяната на треньора Лундгрен с Макнамара 19-годишният хасковлия се промени много на корта и взе три купи от фючърси и три от чалънджъри – в Женева и два в Банкок. За Гришо са гласували 8,9 процента.

Елица Костова направи най-силния сезон в своята тенис кариера. 20-годишната националка игра на цели пет финала , но късметът й обърна гръб и не успя да спечели нито една титла. Ели достигна до №215 в света и практически се класира за квалификациите на Australian Open, но реши да не участва, за да има време за почивка и подготовка. За Костова са дали вот 3,4 процента от читателите.

Нито един глас не получиха влизането на Диа Евтимова в Топ 200 и дебютът й в Шлема на US Open, както и победата на България над Монако за Davis Cup в София.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини