Мъжете с промени в календара и схемите



03-01-2011 00:00 | Станко Димов
Професионалната скуош асоциация (PSA), която обединява най-добрите мъже в този спорт, обяви изцяло нова структура на състезанията през 2011 година, както и схемата и броя на поставените състезатели.

Световното първенство ще е най-важния турнир и ще се провежда ежегодно под името PSA World Open. Минималният награден фонд трябва да бъде 275 000 долара. Състезанието ще бъде предавано пряко по интернет канала Squash TV.

Супер сериите ще се наричат вече Световни серии с официално наименование PSA World Series. В тях се включват състезания с награден фонд от поне 115 000 долара и също ще бъдат транслирани пряко. Сериите завършват с финали с участието на най-добрите.

Следващите четири нива състезания са под името International 25, 35, 50 и 70 и включват турнири с награден фонд от 25 000 долара до 114 999. Те трябва да се провеждат в големи клубове по света, в които да има поне един изцяло остъклен корт.

Чалънджърите ще бъдат с награден фонд от 5000 до 24 999 долара. Те ще бъдат гръбнака на мъжкия скуош и в тях ще трупат точки и опит млади състезатели.

Другото важно решение е един от четирима състезатели да бъде поставен в схемите на турнирите, а не както досега – един от двама. Така щели да се получават повече интересни двубои и ще се избегнат мачовете с изявен фаворит, които се случват често в началните кръгове досега.

„Новата система на поставени в схемата ще дава повече шанс на играчи с по-нисък рейтинг да срещат такива от своята класа в първите кръгове. Това ще доведе до повече равностойни мачове и ще вдигне стандартите в мъжкия скуош като цяло”, обясни изпълнителният директор на PSA Алекс Гъф пред официалния сайт на асоциацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини