Пиронкова и Возняцки в Ейлат



05-01-2011 00:00 | Станко Димов
Първите ракета на България и Дания – Цветана Пиронкова и Каролине Возняцки, мога да се срещнат в началото на февруари. Това е възможен вариант в турнира за Fed Cup в първа Евро-африканска група в израелския курорт Ейлат. Днес бяха обявени съставите на 16-те отбора, които ще играят там от 2 до 5 февруари на твърдите открити кортове на Municipal Tennis Club.

Капитанката Дора Рангелова е заявила Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и завърналата се на корта след 5 години Магдалена Малеева. С отбора ни ще се готви вероятно и абсолютната дебютантка Виктория Томова. БФТенис планира подготовката на националките ни да премине в столицата на Кипър Никозия, заради сходните условия с Израел. Президентът Стефан Цветков съобщи за racketi.com, че вече е провел нужните преговори. Окончателно решение за датите на лагера ще се вземе тази вечер на Управителен съвет на федерацията.

Световната номер едно Возняцки логично е лидер на своя тим. Капитанът Михаел Мортенсен е повикал още игралата в квалификациите на „Алианц къп” Карен Брабат, както и напълно неизвестните Май Граге и Сесилие Мелстед.

Опасни съперници на България биха били тимовете на домакините, на Беларус, Румъния, Швейцария, Великобритания и Унгария. Сред поимените заявки личат имената на Виктория Азаренка, Шахар Пеер, Пати Шнидер, Агнес Шавай, Александра Дюлгеру и Елена Балтача. В състава на Полша не е записана Агнешка Радванска.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини