И Томова няма да играе на Australian Open



05-01-2011 00:00 | Станко Димов
Дебютът на Виктория Томова в турнирите от Големия шлем при девойките отново се отлага. Това съобщи за racketi.com нейният личен треньор Михаил Кънев. Вики първоначлно подаде заявка за основната схема на Откритото първенство на Австралия, но след това я е оттеглила.

Преди нея и Димитър Кузманов отказа да лети за Мелбърн за участие в квалификациите при юношите. Така българското присъствие на Australian Open се свежда до първите ни ракети Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

„Решението Виктория да не играе в Австралия бе взето от нейната агенция IMG и по-точно лично от мениджъра Ван Линдонк. Щеше да й се събере 30 часа път от Съединените щати до Мелбърн и практически нямаше да има време за почивка. Ще атакуваме участие в Roland Garros”, обясни ситуацията Кънев.

Малко не достигна на софиянката да запише своето първо участие в Шлема точно в Париж през миналия сезон.

В момента Томова, която на 25 февруари ще навърши 16 години, се готви в балона на нейния клуб „Левски”. Тя играе главно срещу момчета. Почти сигурно европейската шампионка до 14 г. от 2009-а ще бъде част от отбора на България за Fed Cup. Тя най-вероятно ще пътува за лагера на състава в Никозия в края на януари и може би ще бъде и на самите срещи от първа група на Евро-африканската зона в Ейлат, Израел.

Вики вече официално има договор за ракети с френския производител Babolat и използва модела Pure Drive GT, като на бившата №1 в света поединично и при двойките Ким Клайстерс. Това съобщи вестник „24 часа”.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини