Шарапова отпадна в Окланд



06-01-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на тенис турнира в Оукланд (Нова Зеландия, 220 000 долара) Мария Шарапова отпадна неочаквано на четвъртфиналите. Бившата номер едно в света отстъпи на 31-годишната германка с унгарски паспорт Грета Арн с 2:6, 5:7.

Арн взе първата част за 29 минути след два пробива. Тя започна и следващия сет с брейк. Рускинята обаче заигра на високо ниво и успя да направи обрат до 4:2 гейма. Ветеранката обаче не се отчая и взе пет от следващите шест гейма, като спечели последните осем точки в мача. За Грета това беше първа победа над тенисистка от Топ 20 в 16 двубоя.

„Понякога нищо не ти върви и не можеш да го промениш. Сам си на корта и никой не може да ти помогне. Удряш по един и същи начин, но топката излиза в аут. Но турнирът продължава и без мен. Догодина ще се върна в Нова Зеландия”, заяви 23-годишната Шарапова след загубата.

Арн очаква в следващия кръг победителката от мача на №4 Юлия Гьоргес (Германия) с украинката Катерина Бондаренко.

Втората в схемата Янина Викмайер от Белгия се класира на полуфинал. Тя се справи само за един час с румънката Симона Халеп с 6:0, 6:2. Следващата съперница на Викмайер е китайката Шуай Пън. Тя се наложи над британската тийнейджърка Хедър Уотсън с 6:4, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини