Националките на лагер в Кипър от 25 І



06-01-2011 00:00 | Станко Димов
Управителният съвет на БФТенис утвърди провеждането на лагер в кипърската столица Никозия за националния ни отбор за жени преди срещите от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup в Израел. Това съобщи за racketi.com президентът на федерацията Стефан Цветков.

„Капитанката на отбора Дора Рангелова внесе предложението за лагера и ние го гласувахме. За Кипър ще лети разширен състав с перспективни девойки, спаринг партньорът Серафим Грозев, лекар, фитнес специалист и масажист. Желанието ни е да заминат за Никозия на 25 януари, но още уреждаме билетите”, заяви Цветков.

Рангелова потвърди, че планира подготовка на Острова на Афродита от 25 до 29 януари, а на 30-и отборът да е вече в Ейлат, Израел, където ще се играят срещите от отборния турнир. Двубоите са на твърди кортове на открито.

„С Магдалена Малеева се разбрахме да не присъства на лагера, но да бъде на 30 януари в Ейлат. Цветана Пиронкова също е под въпрос за Никозия, защото пътуването й зависи от представянето на Откритото първенство на Австралия. Изпратила съм покани на националките Елица Костова и Диа Евтимова. Повикала съм още младите Мартина Гледачева, Изабелла Шиникова и Виктория Костова, но все още нямам отговор от тях. Планирам в Израел към четирите заявени тенисистки за състезанието да се присъедини и Томова”, разкри пред нашия сайт Дора Рангелова.

Жребият за турнира ще се тегли на 1 февруари, а двубоите в четирите групи започват на следващия ден. България ще бъде в урната на аутсайдерите, след като миналата година игра плейоф за оставане в групата срещу Португалия и го спечели след успехи на Пиронкова и Евтимова.

Останалите отбори в Ейлат са Австрия, Беларус (с Азаренка), Хърватия, Дания с Возняцки), Великобритания, Гърция, Унгария (със Савай), Израел (с Пеер), Латвия, Люксембург, Холандия, Полша, Румъния (с Дюлгеру) и Швейцария (с Шнидер).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини