Сьодерлинг надстреля Родик



09-01-2011 00:00 | Станко Димов
Шведът Робин Сьодерлинг спечели титлата от турнира в Бризбън, Австралия. На финала на „Пат Рафтър Арина” водачът в схемата се наложи над миналогодишния победител - американеца Анди Родик, с 6:3, 7:5 за един час и 34 минути игра.

Сьодерлинг направи ранен пробив за 2:0 и да края на сета неговият съперник не успя да го върне. Това нямаше как да стане, защото скандинавецът загуби само три точки при своето подаване в частта и общо девет в целия мач.

Във втория сет Робин продължи да играе мощно и прецизно, докато сервисът на Родик далече не беше онова смъртоносно оръжие, което всички знаят. В петия гейм Анди трябваше да отразява цели три точки за пробив, но успя да се справи. Стигна се до единадесетият гейм, в който Сьодерлинг отново стигна до брейк пойнт и този път не сгреши, за да дръпне с 6:5. Последва гръмотевечен сервис гейм и петият в световната ранглиста приключи със своя ас №16 на шампионската точка.

За Робин Сьодерлинг това беше първа титла за 2011 година и седма в неговата кариера. Той я спечели без да загуби нито един сет и със само един допуснат пробив – на полуфинала срещу Радек Щепанек.

Анди Родик завърши с 12 аса и общо 54 през седмицата. След мача американецът заяви, че удвоява 100-те долара, които обяви че ще дава за всяка директна точка. Така осмият в света Анди дари 10 800 долара за пострадалите от наводненията в щата Куинсленд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини