Димитров №3 в квалификациите в Мелбърн



11-01-2011 00:00 | Станко Димов
Българската първа ракета Григор Димитров бе поставен под номер три в квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис. В първия кръг 108-ият в световната ранглиста хасковлия се изправя срещу италианеца Матео Виола.

Съперникът на Гришо е на 23 години и е едва №213 в класацията на АТР. Димитров и Виола не са играли до момента. През 2009 година на фючърс в Гърция Валентин Димов победи италианеца в два сета.

При успех на единствения български представител в квалификациите го очаква мач с победителя от двубоя между Марек Семян от Словакия и Реда ел Амрани от Мароко. В решителния трети кръг на пресявките най-вероятен и опасен съперник изглежда австриецът Щефан Кубек, но не е за подценяване и друг левичар - 221-сантиметровият холандец Томас Схоорел, който измъчи доста Федерер в Доха.

За Григор Димитров това е второ участие на турнира от Големия шлем в Мелбърн. Миналата година той отстъпи в първия кръг на пресявките на Робърт Кендрик (САЩ) с 6:7(4), 6:3, 3:6. Много малко не достигна на 19-годишния възпитаник на Питър Макнамара да влезе директно в основната схема. Според официалния сайт на Australian Open Гришо има добри шансове да преодолее квалификациите.

Първи поставен в тях е Блаж Кавчич от Словения, който е №100 в световната ранглиста. Мачовете трябва да започват тази нощ българско време, ако спре да вали междувременно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини