Федерер събира помощи за наводненията



12-01-2011 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си от Australian Open Роджър Федерер заяви готовността си да организира отново благотворително тенис шоу в Мелбърн, както миналата година. Този път швейцарският маестро иска да събере средства за пострадалите от наводненията в австралийския шат Куинсленд. Жертвите вече са 11, над 100 човека се водят безследно изчезнали.

„Тези наводнения са просто опостушителни. Сега отивам на тренировка на „Мелбърн парк” и ще говоря с ръководителите на Австралийската тенис федерация да организираме нещо благотворително този уикенд. Трябва да се съберат средства за жителите на Куинсленд. Ще ви държа в течение. Би било прекрасно, ако тенисът успее да помогне по някакъв начин”, написа Федерер на страницата си във Facebook.

Миналият януари шампионът с голямо сърце организира тенис шоу в помощ на жертвите от земетресението в Хаити, което разруши стараната на 12 януари 2010 година. Тогава към каузата се присъединиха Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Родик, Лейтън Хюит, Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Саманта Стоусър. Те жертваха последния си свободен ден преди началото на турнира от Големия шлем, за да направят атракция на „Род Лейвър Арина”, от която събраха 185 000 долара.

Американската тенисистка Бетани Матек-Сандс също изрази желание да момогне на пострадалите от наводненията в Австралия. Тя обяви, че дарява за тях 5 процента от премиите си за участията в Хобарт и на Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини