Надал в испанска компания в Мелбърн



14-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно и шампион от Australian Open през 2009 година Рафаел Надал не може да се оплаче от жребия си в Мелбърн. В първия кръг водачът в схемата излиза срещу №96 в ранглистата бразилец Маркуш Даниел.

След това е много вероятно Рафа да има само испански съперници до осминафиналите. Във втория кръг левичарят от Манакор очаква победителя от мача на сънародника си Даниел Химено-Травер и квалификант. Следващ съперник на Надал може да бъде №31 в схемата Фелисиано Лопес. Двамата левичари са близки приятели от години.

Защитаващият титлата си Роджър Федерер има доста по-страшен противник на старта. Това е словакът Лукаш Лацко, който в Доха взе сет на нула и измъчи много Надал. Все пак швейцарецът би трябвало да се справи с Лацко. Следващият съперник на носителя на рекордните 16 титли от Големия шлем ше бъде Жил Симон от Франция или Лу Йен Хсън от Тайван. В трети кръг Федерер вероятно ще играе с №25 Алберт Монтанес от Испания.

В половината на Надал са №4 Робин Сьодерлинг и финалистът от 2010 година и №5 сега Анди Мъри. Шведът играе с Потито Стараче от Италия, а британецът излиза срещу Карол Бек от Словакия.

В долната част на схемата, където е Федерер, е третият поставен Новак Джокович. Сърбинът започва с Марсел Гранойерс от Испания. В тази половина са още Томаш Бердих и Анди Мъри. Шестият в схемата чех очаква квалификант, т.е. възможно е да играе срещу Григор Димитров, който го победи преди време в Ротердам. Американецът пък стартира срещу Ян Хайек от Чехия.

Като абсолютно дерби на първия кръг на Откритото първенство на Австралия при мъжете се очертава двубоят на №27 Давид Налбандян срещу бившия номер едно в света Лейтън Хюит.

Виж схемата на Australian Open.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини