Гришо на крачка от схемата в Мелбърн



15-01-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа втора поредна победа в квалификациите на турнира от Големия шлем Australian Open в Мелбърн и се нуждае от още една, за да влезе в основната схема. Третият поставен български тенисист се справи с Реда ел Амрани от Мароко с 6:3, 6:4 за един час и една минута игра на корт №18.

Гришо започна добре мача и проби за 3:1. Този брейк се оказа достатъчен и 19-годишният хасковлия , за да спечели сета. Единственото затруднение за него при свое подаване беше в първия гейм, когато и отрази и единствената възможност за пробив на Ел Амрани в целия двубой.

Втората част бе точно копие на първата. Само че този път Димитров проби за 3:2 гейма. При 5:4 той сервира безгрешно за мача и се поздрави с победата. Националът ни постигна осем аса в срещата, но и три двойни грешси. Той вкара 56 процента първи сервис, което е малко по-добре в сравнение с мача му срещу Матео Виола, когато числото беше едва 39.

За класирането си за третия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия Григор взема 16 точки за световната ранглиста, където е №108 в момента. Последният му съперник в пресявките е холандският гигант Томас Схоорел.

Левичарят от Амстердам, който според едни данни е 202 см, а според други 221 (!) победи малко очаквано Щефан Кубек от Австрия със 7:6(4), 6:7(3), 6:2 след близо два часа и половина игра, като наниза 14 аса, но имаше 54 процента вкаран първи сервис. Схоорел е на 21 години и е 165-и в класацията на АТР. Той впечатли в Доха, когато имаше половин дузина шансове за пробив срещу Роджър Федерер, но загуби в два сета.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини