Четири поставени в ІІІ кръг



19-01-2011 00:00 | Станко Димов
В първите мачове от втория кръг на Australian Open при жените нямаше изненади. Поставените Каролине Возняцки, Жюстин Енен, Виктория Азаренка и Светлана Кузнецова записаха победи в по два сета.

Водачката в схемата и световната ранглиста Каролине Возняцки даде само един гейм на американката Ваня Кинг – 6:1, 6:0 за 58 минути игра на „Хайсенс Арина”. Датчанката от полски произход нямаше никакви проблеми и показа по-добра, в сравнение с първата си среща в Мелбърн. Каро приключи с 23 печеливши удари (3 аса) при само 8 непредизвикани грешки.

„Наистина мисля, че играх добъре днес. Бях агресивна на корта и постигнах всичко, което бях замислила. Смятам, че съм наистина добра тенисистка и мога да победя всекиго, когато имам ден”, заяви със самочувствие 20-годишната звезда от Одензе.

В третия кръг Возняцки очаква победителката от срещата на №29 в схемата Доминика Цибулкова от Словакия и Алберта Брианти от Италия.

Шампионката от 2004 година Жюстин Енен се справи с Елена Балтача от Великобритания с 6:1, 6:3. Този път белгийката беше безкомпромисна и постигна четири пробива за успеха.

Следващата съперничка на бившата номер едно и носителка на седем титли от Големия шлем е Светлана Кузнецова. Шампионката от US Open 2004 и Roland Garros 2009 се справи с холандската квалификантка Аранча Рус с 6:1, 6:4. Във втората част рускинята, която е №23 в схемата, имаше известни затруднения, но благодарение на многото грешки на съперницата успя да спечели.

В трети кръг е и осмата Виктория Азаренка. Тенисистката от Беларус надигра полуфиналистката от „Алианц къп” през 2009 година Андрея Хлавачкова от Чехия с 6:4, 6:4. Двете тенисистки направиха общо 12 пробива в мача – 7 за Вика, и 57 непредизвикани грешки в един накъсан мач. Азаренка очаква изненадата Шанел Схеперс от Южна Африка, която отстрани Регина Куликова от Русия с 6:4, 4:6, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини