Рафа Надал с поредна победа №23 в Шлема



20-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал най-сетне изигра един цял мач на Откритото първенство на Австралия по тенис. Испанският левичар се наложи с лекота над №116 в класацията на АТР Райън Суитинг от Съединените щати с 6:2, 6:1, 6:1 за един час и 42 минути игра.

Така Надал записа 23-ата си поредна победа в турнирите от Големия шлем. Спечелилият последователно Roland Garros, Wimbledon и US Open шампион се стреми към т.нар. „Рафа Шлем” – четири поредни купи. За да го постигне му трябват още пет победи само. Засега и късметът е с носителя на девет трофея от Голямата четворка.

В първия кръг той взе 11 безответни гейма срещу Маркуш Даниел, преди бразилецът да се откаже заради контузия. Квалификантът Суитинг също не оказа почти никаква съпротива. А съперник на звездата от Манакор в третия кръг е участващият с „уайлд кард” Бърнард Томик, който е едва 199-и в света. В същото време защитаващият титлата си от Australian Open Роджър Федерер отстрани двама тенисисти с име и класа от Топ 100 (Лацко и Симон) и ще играе с трети – Малис.

Томик, който е на 18 години, роден е в Щутгарт и е от хърватски произход, отстрани неочаквано добрият приятел на Надал и №31 в схемата Фелисиано Лопес със7:6(4), 7:6(3), 6:3 за два часа.

„Мисля, че изиграх един солиден мач. Направих няколко грешки от бекхенд, това е. Сервисът ми се подобри, в сравнение с първата среща. Може би трябва да играя по-агресивно. Как ще се готвя за мача с Бърнард ли? Ами ще си почина първо, после мога да отида да разгледам аквариума и ще потренирам. Нищо специално”, коментира Рафаел Надал на пресконференцията след своя двубой.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини