Енен отпадна, Шарапова се измъкна



21-01-2011 00:00 | Станко Димов
Носителката на седем титли от Големия шлем Жюстин Енен приключи участието си още в третия кръг на Australian Open. Поставената под №11 в схемата белгийка отстъпи на 23-ата Светлана Кузнецова с 4:6, 6:7(8) след повече от два часа игра като втория сет само продължи 79 минути.

Рускинята взе едва трета победа в 19-ата си среща с бившата номер едно Енен. В първия сет Кузнецова се наложи с добра игра, а във втория на два пъти правеше пробиви. Жужу, който е шампионка в Мелбърн от 2004 година, а миналата игра финал, обаче ги връщаше всеки път. Стигна се до тайбрек, в който притежателката на две купи от Шлема Светлана пропиля три мачбола, но при четвъртия Енен изкара форхенда си в аут.

„Много съм доволна от начина, по който играх днес, особено в първия сет, и мисля, че намирам своя ритъм с всеки мач тук”, заяви рускинята след срещата. Следващата съперница на Кузнецова е №6 в схемата Франческа Скиавоне. Шампионката от Roland Garros надигра елиминиралата Пиронкова Моника Никулеску от Румъния с 6:0, 7:6(2).

Водачката в схемата Каролине Возняцки продължава без трудности и шум напред. Тя се справи със словачката Доминика Цибулкова с 6:4, 6:3, за да достигне осминафиналите. Датчанката реализира втория си мачбол в двубоя след час и половина игра. Така Каро взе реванш за загубата (3:6, 3:6) от миньончето от Братислава преди седмица в Сидни. Возняцки завърши с по 11 уинъра и непредизвикани грешки, докато при Цибулкова съотношението бе 31-41.

„Чувствах се страхотно на корта. Радвам се, че се реванширах за Сидни, но не беше лесно. Не чувствам никакво бреме от това, че съм номер едно. За новата ми ракета мога да кажа, че е много добра. Чувствам, че Yonex ми помага да подобрявам играта си. Доставя ми удоволствие да я държа в ръце”, коментира Каролине. Следващата й противничка е непоставената Анастасия Севастова.

След отпадането на Енен Мария Шарапова е единствената оцеляла шампионка от Мелбърн. Руската красавица, която спечели през 2009 година турнира от Шлема, успя да направи пълен обрат срещу Юлия Гьоргес и победи с 4:6, 6:4, 6:4 в мач с 67 печеливши удари. Миналата година Маша подари точно на германката своя екип , след като заради контузия пропусна турнира в Маями.

В първата част най-богатата спортистка в света направи пробив, но 22-годишната Гьоргес, не само го върна, но и направи втори, за да вземе сета. Вторият беше за Шарапова, която намери своя ритъм. В заключителната част Маша поведе с 4:0 гейма, но германката не се предаде, върна единият брейк и доведе нещата до 3:4, но рускинята удържа и завърши мача със седмия си ас.

Четвъртата поставена Винъс Уилямс се отказа, след като загуби първия гейм срещу Андреа Петкович от Германия заради контузия в дясното бедро. Така шампионката от "Алианц къп" през 2007 година се класира за осминафиналите, където ще играе точно срещу Мария Шарапова.

Други резултати от ІІІ кръг при жените
8-Виктория Азаренка (Блрс) – Шанел Схеперс (ЮАР) 6:3, 6:3
9-Ли На (Кит) - Барбора Стрицова (Чех) 6:2, 6:1
Анастасия Севастова (Лат) – Весна Манасиева (Рус) 6:1, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини