Квалификант на осминафинал в Мелбърн



22-01-2011 00:00 | Станко Димов
Роденият в черногорската столица Подгорица, но представящ Канада, Милош Раонич (на снимката) сензационно се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Тръгналият от квалификациите 20-годишен играч победи №10 в схемата Михаил Южни от Русия с 6:4, 7:5, 4:6, 6:4. Отпадна и бившият финалист от Мелбърн и миналогодишен полуфиналист Жо-Вилфред Цонга. Убедителни победи записаха Робин Сьодерлинг и Анди Мъри.

Раонич, който в момента е №152 в световната ранглиста, си осигури влизане в Топ 100, след като записа първия си успех над тенисист от челната десетка. 196-сантиметровият балканец заби 31 аса и постигна общо 64 уинъра срещу последния руснак в схемата. Той си осигури вече 205 точки за класацията на АТР.

„Чудесно е, че постигнах това точно на турнир от Големия шлем. Обаче иначе няма къде да срещна тези момчета. Трудно е, особено когато знаеш, че дори да спечелиш първите два сета, те имат шанс да се върнат”, заяви след мача Милош Раонич, който надигра във втория кръг №22 в схемата Микаел Льодра. Следващият съперник на състезателя от Канада е №7 Давид Ферер.

Испанецът се справи в три сета с Ричард Беранкис от Литва и за час и половина го надигра с 6:2, 6:2, 6:1.

Александър Долгополов от Украйна пък се разправи с №13 Цонга в пет сета – 3:6, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1. 22-годишният тенисист от Киев направо унищожи именитият си съперник в последните два сета. Така Долгополов за първи път в кариерата си стига до осминафинал в Големия шлем. Следващият му съперник е №4 Робин Сьодерлинг.

Шведът демонстрира мускули и отнесе квалификанта Ян Херних от Чехия за по-малко от два часа игра с 6:3, 6:1, 6:4. Сьодерлинг продължава в турнира без загубен сет.

Миналогодишният финалист Анди Мъри също продължава да показва отлична форма. 23-годишният шотландец направо разби №32 в схемата Гийермо Гарсия-Лопес от Испания с 6:1, 6:1, 6:2 само за един час и 22 минути.

„Беше много горещо, така че се радвам, че приключих бързо. Съхраних енергия, а мисля, че играх прилично”, заяви петият в схемата Мъри. Той очаква победителя от мача на №11 Юрген Мелцер с Маркос Багдатис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини