Маги готова да играе двойки в Израел



24-01-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата номер четири в света Магдалена Малеева обяви, че тренира от един месец и смята, че е готова да играе двойки за България на турнира от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup, който започва на 2 февруари в Ейлат, Израел. Маги присъства на пресконференцията на националния отбор, заедно с капитанката Дора Рангелова и Елица Костова. Цветана Пиронкова не присъства заради настинка, а Диа Евтимова се чака днес да пристигне от Съединените щати.

Част от тима заминава във вторник за лагер в Никозия. С мен ще пътуват Диа и Ели. От поканените млади надежда прие само Виктория Томова. Мартина Гледачева и Изабелла Шиникова отказаха, заради участие в турнири. Ще останем в Кипър до събота, после летим за Израел. С Цеци и Маги ще се срещнем на летището в Тел Авив.Там трябва да ни чакат хора от българсково посолство, така че благодарение на БФТ мисля, че няма да имаме проблеми”, обясни Рангелова.

Както всяка година Дора обяви, че целта пред националния отбор е да запази мястото си в първа група. Тя не изключи обаче и България да достигне до плейофите за изкачване в Световна група ІІ. Много зависело и от жребият, който се тегли днес в Лондон. За момента Маги ще играе на двойки с Пиронкова.

„Дълго се колебах дали да играя, но Дора ме убеди. Надявам се да съм готова. Ще играя само на двойки и после изобщо не смятам да се завръщам в големия тенис. Последният ми мач за Fed Cup беше в Токио през юли 2005 година. Въпреки че загубихме, съм запазила хубави спомени. Тогава бях играещ капитан. Разбирахме се добре с Цецка (Пиронкова) и Сесил (Каратанчева), имаше чудесна атмосфера. Помня, че по онова време вече бях решила да се оттегля и ми беше криво, но от мача срещу Япония помня само хубавото”, заяви Магдалена Малеева.

Елица Костова каза, че е изиграла един турнир тази година и е понавлязла в ритъм. Тя се отказала от участие в квалификациите за Australian Open, заради травма в коляното, с която играла няколко седмици. Тя ще изиграе първия си турнир под егидата на WTA в Ещорил, Португалия и си е поставила за цел участие в европейските турнири от Големия шлем – Roland Garros и Wimbledon.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини