България в тежка група за Ейлат



24-01-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България попадна в тежка група за турнира Fed Cup и по-точно първа група на Евро-африканската му зона в Ейлат от 2 до 5 февруари. Националките попаднаха в „Б” заедно с домакините от Израел, Полша и Люксембург, съобщиха от централата на ITF в Лондон, където беше церемонията по жребия.

Нашият отбор е в състав капитан Дора Рангелова и състезателки Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Магдалена Малеева, която обяви, че ще играе само двойки.

„Жребият не е лош на първо четене. Доволна съм, че избегнахме големите фаворити Беларус и Румъния. От друга страна срещу домакините винаги се играе трудно, а и те имат Шахар Пеер, която ги носи на гърба си вече няколко сезона. За нас е добре отсъствието на Агнешка, но полякините имат и други нелоши тенисистки”, коментира пред racketi.com Рангелова.

В тима на Полша капитанът Томаш Викторовски наистина не е заявил Агнешка Радванска и тя няма да играе в Ейлат. Първа ракета е Магда Линете, която е №176 в световната ранглиста. Останалите повикани са Урсула Радванска (№201) и специалистките на двойки Клаудия Янс и Алисия Росолска, които са съответно 43-а и 45-а в класацията при дуетите.

За Израел капитанът Лиор Мор ще разчита най-вече на Шахар Пеер, която е 12-а в света в момента. Останалите повикани са извън Топ 200 – Юлия Глушко, Керен Шломо и Валерия Патюк.

Люксембург, с капитан Франк Айхер, изглежда най-лесно преодолим. Но първа ракета тук е №135 в ранглистата Манди Минела, която победи Цветана Пиронкова на US Open миналия септември с 6:4, 6:0. От другите тенисистки на Великото херцогство само Ан Кремер е в първите 1000 – под номер 198. Тимът е допълнен от Клодин Шаул и Тифани Корнелиус.

Победителите в четирите групи играят плейофи за право да стигнат до среща за влизане в Световна група ІІ. Последните пък играят за оставане в групата като загубилите отпадат.

Ето и всички групи
„А” – Швейцария, Великобритания, Дания
„Б” – Полша, Израел, България, Люксембург
„В” – Беларус, Австрия, Хърватия, Гърция
„Г” – Холандия, Унгария, Румъния, Латвия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини