Националките уреждат спаринг с британки



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
Женският ни национален отбор по тенис вече втори ден тренира активно за предстоящото състезание от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup в Израел. Състезателките са на лагер в столицата на Кипър Никозия, където освен всичко останало могат да разчитат и на подкрепата на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Освен Диа Евтимова и Елица Костова, които са част от официалния отбор, с отбора е и Виктория Томова, която беше избрана за най-перспективната ни тенисистка за 2010 г., допълват от БФТ.

"Лагерът протича много добре. Домакините от Кипър с подкрепата на Стефан Цветков ни осигуриха прекрасни условия за тренировки. Имаме занимания по три пъти на ден", разказа капитанът на националния отбор Дора Рангелова. Тя разкри, че всички момичета са в много добро здраве, аклиматизират се в условия, много близки до тези в израелския град Ейлат, където ще бъдат двубоите от Fed Cup "Решението да проведем подготвителния си лагер тук беше много удачно", каза още Рангелова, визирайки именно подходящите климатични условия. Отборът на Великобритания също провежда подготовката си в Кипър и вече са проведени разговори за организирането на контролен мач между двата състава. В неговия състав личат имената на Елена Балтача, Ан Кеотавонг и младата надежда Хедър Уотсън.

Отборът ни пътува за Израел в събота, когато към него ще се присъединят Цветана Пиронкова и Магдалена Малеева. Турнирът започва на 2 февруари, а България попадна в група „Б” с домакините от Израел, Полша и Люксембург. Очакванията на капитана на отбора Дора Рангелова са тимът да успее да запази мястото си в първа група на зоната или дори да се изкачи в по-горната Световна група ІІ.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини