Жюстин Енен отново се отказа



26-01-2011 00:00 | Станко Димов
Бившата водачка в световната ранглиста при тенисистките Жюстин Енен обяви на официалния си сайт на 26 януари, че приключва спортната си кариера. Причината за отказа на 28-годишната белгийка е травмата на лакета, която тя получи на Wimbledon миналото лято и не успя да излекува напълно.

„Преминах много тестове през последните дни, които потвърдиха, че моят лакът силно е пострадал от срещите ми в Австралия. Последните седмици постоянно изпитвах болки, но със силата на волята ги преодолявах. Лекарят днес ми съобщи резултатите от изследванията. Трябваше да взема тъжното решение да спра да играя тенис. Не е лесно да приема тази ситуация, когато тъкмо започвах сезона и бойният ми дух жадуваше нови победи. Но сега ще трябва да се примиря с мисълта, че започвам нов живот”, пише Жужу на интернет страницата си.

Енен вече напусна веднъж тениса през 2008 година. Тя зе завърна на корта миналия януари и веднага достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, където загуби от Серина Уилямс. След това през сезона Жужу спечели две титли, преди да дойде неприятната травма.

Последният двубой на носителката на седем титли от Големия шлем беше в третия кръг в Мелбърн на 21 януари. Поставената под №11 в схемата белгийка отстъпи на 23-ата Светлана Кузнецова с 4:6, 6:7(8). Тя напуска тура като 13-а в световната ранглиста.

Следващата седмица Жюстинтрябваше да играе за страната си в турнира Fed Cup срещу Съединените щати. Тя дори планираше с Ким Клайстерс да играе двойка на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

Енен спечели в кариерата си общо 43 титли и е заработила само от наградни фондове над 20 милиона долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини