Клайстерс ще спори за титлата



27-01-2011 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс се класира на финала на Откритото първенство на Австралия. Третата в схемата победи втората поставена Вера Звонарьова от Русия с 6:3, 6:3 за един час и 13 минути игра на „Род Лейвър Арина”. Ким стига до втори мач за титлата в Мелбърн след 2004 година. Нейна съперница в събота ще бъде На Ли от Китай.

В началото на мача двете си размениха пробиви. Ким направи втория решителен по особено драматичен начин. В осмия гейм московчанката поведе с 40:15, а след това реши да изиграе смач. Ударът не се получи и тук Вера сякаш спря да си вярва. 27-годишната белгийка направи обрат и проби за 5:3, след което затвори сета след 33 минути игра.

Клайстерс продължи да мачка неуверената си съперница и направи убедителен брейк за 2:1 гейма. При 4:2 за белгийката Звонарьова повдеде с 30:0 и се породи надежда да върне пробива. Но шампионката от US Open се пребори за гейма си и върна у Вера спомените за разгрома от Ню Йорк. При 5:3 тенисистката от Брее сервираше за мача и не сбърка.

Ким и На Ли са играли шест пъти до момента и белгийката води с 4-2 победи. За последно двете играха този януари на финала на турнира в Сидни. В него китайката спечели със 7:6(3), 6:3 и това бе първи загубен мач за титлата за Клайстерс след завръщането й на корта.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини