Ашур спечели турнира на шампионите



28-01-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата Рами Ашур (с черната фланелка) спечели за втори път в кариерата си „Турнира на шампионите” по скуош, с награден фонд 115 000 долара, който се проведе в Ню Йорк и е част от най-престижната верига Световни серии. На финала египтянинът надделя над първия в световната ранглиста англичанин Ник Матю с 11:3, 7:11, 11:9, 11:7 след 52 минути игра.

Ашур беше по-свежият състезател на корта, защото неговият съперник бе играл изнурителен полуфинал, продължил час и половина, преди да победи Амър Шабана. Умората у Матю си пролича особено в четвъртия гейм на двубоя.

„За мен да играя добре, означава да съм намерил баланса си. Бях поставен под напрежение на корта от Ник, това малко ме притесни, но се радвам, че успях да спечеля тази титла тук отново след 2008-а. Той ме разкарваше много по ъглите, но аз се движех отлично. Още повече съм щастлив, че майка ми беше на трибуните, което рядко се случва”, заяви развълнуваният 23-годишен играч от Кайро.

Организаторите на турнира от банка JP Morgan обявиха, че даряват 15 000 долара за състезания по уличен скуош в Ню Йорк.

Рами Ашур завоюва 19-а титла от турнири под егидата на Мъжката професионална асоциация (PSA) и 13-а от Световните серии.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини