Корне: Не сме фаворитки в Москва



29-01-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на Франция за Fed Cup Ализе Корне коментира пред официалния сайт на турнира очакванията си за двубоя от Световната група срещу Русия в Москва следващия уикенд.

„Ще бъде много труден мач. Естествено ние не сме фаворитки, защото ще играем срещу имена като Шарапова, Звонарьова и други силни тенисистки. Очертава се тежка среща. Но ние нямаме намерение да се предаваме и ще се борим до последната точка. Всички знаят, че в двубоите от Fed Cup всичко може да се случи. До този момент за мен турнирът е носил повече стрес и разочарование, онколкото положителни емоции. Проблемит е, че не съм спечелила нито един мач на сингъл. Когато играеш за своята страна, изпитваш сериозно напрежение”, призна тенисистката от Ница, която бе избрана в София за „Мис Алианц къп” миналия септември.

За двубоя на 5 и 6 февруари капитанът на Франция Никола Ескюде ще разчита още на ветеранката Виржини Разано, Полин Пармантие и специалистката на двойки Жюли Куан. Двете най-силни тенисистки Марион Бартоли и Ареван Резаи отказаха участие.

За Русия Шамил Тарпишчев е повикал Мария Шарапова, Анастасия Павлюченкова, Светлана Кузнецова и Динара Сафита. Двата отбора са сесрещали осем пъти като „сборная” води с 5-3 победи. Последният мач помежду им беше финалът през 2005 година в Париж, спечелен с 3-2 от рускините.

Четвъртфинали от Световната група (5-6.02)
Русия – Франция (Москва)
Австралия – Италия (Хобарт)
Словакия – Чехия (Братислава)
Белгия – САЩ (Антверпен).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини