Братя Брайън с титла №10 в Шлема



29-01-2011 00:00 | Станко Димов
Близнаците Боб и Майк Брайън спечелиха титлата на двойки на Откритото първенство на Австралия по тенис. На финала поставените под номер едно американци надиграха Леандер Паеш и Махеш Бхупати от Индия с 6:3, 6:4.

За Боб и Майк това бе десета титла в турнирите от Големия шлем и и пета от Мелбърн (трета поредна). Братята не допуснаха да загубят подаването си в целия двубой, а на свой ред направиха по един пробив във всяка часта, за да триумфират накрая с характерния поздрав „гърди в гърди”.

Близнаците Брайън имат вече 68 турнирни победи, с което подобриха собствения си рекорд. Янките се доближиха и до върховото постижение в Шлема от 12 купи, което принадлежи на австралийците Джон Нюкъмб и Тони Роуч.

Индиюците Паеш и Бхупати са добе познати имена при дуетите, но не бяха играли заедно в турнир от Голямата четворка от 2002 година. Паеш призна, че са загубили от най-добрата двойка в света и няма поводи за тъга или срам.

„Ние имаме огромен респект към тези момчета, те са легенди за нас, които могат само да подобряват играта си. Беше великолепно да видим пак „Индийския експрес” пак на корта. Чувството е неповторимо. Радвам се, че успяхме да спечелим”, заяви Боб Брайън при награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини