Григор награди шампионите до 16 години



30-01-2011 00:00 | Станко Димов
Тенисист №1 на България Григор Димитров раздаде наградите на финалистите на Държавното първенство в зала за юноши и девойки до 16 години, което приключи в събота. Шампионатът се проведе в столичната зала "София".

При девойките титлата спечели Джулия Терзийска, която победи Виктория Тодорова с 6:2, 7:5. Така състезателката на софийския ТК "Дема" взе реванш за миналата година, когато загуби финала в надпреварата.

При юношите с титлата се поздрави Вилиян Петров от "Албена" (Пловдив), който в изключително оспорван финален мач надигра Петър Атанасов от "Хасково". Срещата приключи при резултат 6:7(5), 7:5, 6:3 след повече от два часа игра.

Непосредствено след финалните мачове победителите и техните достойни противници днес получиха награди от БФТ. Най-добрият български тенисист в момента Григор Димитров, който се прибра в България след участието си в Откритото първенство на Австралия, им връчи купи.

Следващата седмица Гришо ще играе в квалификациите на турнира в зала в Ротердам. Мачовете там започват в събота, 5 февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини