Иванишевич пак на корта в Загреб



31-01-2011 00:00 | Станко Димов
Единственият хърватин с титла от Големия шлем Горан Иванишевич се завръща на корта в турнир на АТР. Това ще стане, както вече писахме , тази седмица в състезанието в Загреб в зала. Горан ще играе двойки с шампиона на сингъл Марин Чилич.

Победителят от Wimbledon през 2001 година Иванишевич игра за последно точно в Лондон през 2004-а, когато отстъпи в третия кръг на Лейтън Хюит.

В момента ексцентричният левичар е на 39 години и се представя успешно във ветеранската верига. Горан се оплаква от известно време от контузия в крака, но вече обяви, че е готов да помогне за промоцията на турнира в Загреб.

„Имам какво да подобрявам във формата ми. Кракът ме боли още, но това няма значение. Надявам се всичко да е наред във вторник, когато е първата ни среща. Дори да падне крака ми, ще съм на корта”, пошегува се Иванишевич на пресконференцията след тегленето на жребия.

Горан и неговото откритие Марин Чилич участват в турнира с „уайлд кард”. В първия кръг хърватските гиганти излизат срещу Филип Полашек и Игор Зеленай от Словакия. Водачи в схемата за 16 дуета в Загреб са испанците Марсел Гранойерс и Марк Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини