Започваме срещу Полша в Ейлат



01-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България излиза в сряда срещу тима на Полша с Агнешка Радванска за първия си двубой от група „Б” на първа група на Евро-африканската зона на турнира Fed Cup в израелския курорт Ейлат. След това националките ще се изправят срещу Люксембург, а в петък ги очаква съставът на домакините. Мачовете се играят на твърди кортове на открито.

Капитанката на нашия отбор Дора Рангелова ще разчита на уменията на Цветана Пиронкова, Елица Костова и Диа Евтимова в срещите на единично. На двойки със сигурност ще играе Магдалена Малеева като за момента нейна партньорка ще бъде Пиронкова.

Въпреки уверенията на Рангелова, че няма как Агнешка Радванска да се появи в отбора, след като не е била заявена първоначално, то №10 в световната ранглиста и четвъртфиналистка от Откритото първенство на Австралия е в състава на Полша. Тя е пристигнала вчера в Ейлат. Капитанът Томаш Викторовски ще разчита също така на Магда Линет, Клаудия Янс и Алисия Росолска.

Агнешка води с 6-1 победи в директните двубои срещу Пиронкова. Успехът на пловдивчанката е в квалификациите за турнира в зала в Париж (3:6, 6:4, 6:3) през февруари 2007 година. За последно двете тенисистки мериха сили през пролетта на 2009 година в Щутгарт на клей. Тогава Радванска се наложи с 6:3, 6:3.

Първа ракета на Люксембург е Манди Минела, която спря Цеци на Откритото първенство на Съединените щати. А за състава на Израел ще играе вездесъщата Шахар Пеер.

Победителите в четирите групи играят полуфинали за правото да играят плейофи за влизане в Световна група ІІ. Последните тимове пък излъчват кои два отбора да изпаднат във втора група на Евро-африканската зона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини