Рекордът на Григор е събитието на януари



02-02-2011 00:00 | Станко Димов
Читателите на нашия сайт избраха с голямо мнозинство събитието в спортовете с ракети за България за януари 2011 година. Достигането на Григор Димитров до рекордното за наш тенисист 85-о място в световната ранглиста оглави класацията.

От 31 януари Гришо е най-успелият българин, след като подобри с 11 позиции върховото постижение до момента, което принадлежеше на Орлин Станойчев от 2000 година. За това постижение на Димитров гласуваха 60 процента.

Втори е отново Григор. 19-годишният хасковлия заслужи да е подгласник на самия себе си заради отличното представяне на Откритото първенство на Австралия. Там той записа общо четири победи, след като тръгна от квалификациите. Това също е рекорд за български тенисист. Преди тийнейджъра, само Станойчев беше печелил победа в основната схема на турнир от Големия шлем, а единствено Радослав Лукаев бе записвал три успеха в пресявките. Точно 20 процента получи Димитров за отличната си игра в Мелбърн.

Историческото първо класиране на българска бадминтонистка за финалите на Супер сериите зае третата позиция. Петя Неделчева успя да попадне сред най-добрите осем на единично и на двойки (заедно с Анастасия Руских) за заключителния турнир в Тайван. На самите финали Петя не успя да спечели нито една среща в силната конкуренция. За Неделчева гласуваха 17 процента от читателите.

Четвърта е Цветана Пиронкова. Попадането й сред поставените за Откритото първенство на Австралия и победата в първия кръг над Полин Пармантие не впечатли гласувалите и пловдивчанката получи само три процента от вота. Явно от Цеци се очаква повече.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини