Ким още не може да се аклиматизира



02-02-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Откритото първенство на Австралия Ким Клайстерс даде пресконференция заедно със съотборничките си в тима на Белгия за Fed Cup. Те приемат Съединените щати на 5 и 6 февруари в зала Sportpaleis Antwerp в Антверп.

Бившата номер едно и победителка в състезанието през 2001 година се оплака, че все още не може да преодолее голямата часова разлика от Мелбърн и се чувства доста уморена.

„Трябваше много бързо да се аклиматизирам. Не мога да спя, но се надявам бързо да превключа и в събота обещавам да дам най-доброто от себе си”, заяви втората в световната ранглиста Клайстерс.

Освен нея, капитанката на Белгия Сабине Апелманс е повикала Янина Викмайер, Кирстен Флипкенс и девическата шампионка от Откритото на Австралия Ан-Софи Месташ. Тийнейджърката бе призована на мястото на внезапно отказалата се от тениса Жюстин Енен.

Американките изглеждат аутсайдерки, поне на хартия. Първа ракета за тима на Мери-Джо Фернандес е №48 в ранглистата Бетани Матек-Сандс. Втора е отбелязващата регрес Мелани Уден, която е 61-а в света. Освен двете са повикани специалистките на двойки Ваня Кинг и Лизел Хубер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини