Неприятна загуба от Люксембург с 1-2



03-02-2011 00:00 | Станко Димов
Националният отбор на България по тенис за жени отстъпи с 1-2 победи в двубоя срещу Люксембург от група "Б" на Евро-африканска зона І за Fed Cup в Ейлат, Израел. Мачовете са на открито на твърди кортове. Загуби претърпяха на единично Диа Евтимова и Цветана Пиронкова.Успехът донесе двойката Малеева/Пиронкова

Третата ни ракета Диа Евтимова отстъпи на ветеранката Ан Кремер с 3:6, 3:6. Хасковлийката поведе с пробив за 3:1 гейма. След това обаче загуби пет последователни гейма, а с това и първата част.

Негативната серия на 23-годишната Евтимова продължи и тя записа осем поредни гейма, преди да направи 1:3. 35-годишната Кремер печелеше подаванията си до края на частта и така спокойно затвори мача в своя полза.

Вторият двубой на сингъл противопостави Цветана Пиронкова и Манди Минела. Тенисистката от Люксембург отстрани сензационно Цеци на Откритото първенство на Съединените щати, така че пловдивчанката имаше да си връща, но не би. Нова тежка загуба за българката, която имала травма в ръката, от състезателка с повече от 100 места след нея – 4:6, 4:6. Първият сет беше отново за №137 в света Минела, която го взе с 6:4 гейма – точно както и в Ню Йорк.

Първата ни ракета допусна нов пробив и се стигна до 0:2, но Пиронкова тутакси го върна, а в последствие дори поведе с 4:3. До края обаче 33-ата в ранглистата не направи нищо и допусна неприятна и унизителна загуба.

При двойките Магдалена Малеева и Пиронкова записаха втори успех в Ейлат. Те преодоляха Кремер и Клодн Шол с 6:2, 7:5. В петък България играе с домакините от Израел, които отстъпиха на Полша с 1-2, от 16 часа наше време. В първия ден избраничките на Дора Рангелова надиграха Полша с 2-1. България има съотношение 3-3. Всички отбори в групата са с победа и загуба. Израел води с 4-3. Полша дели второто място с нас, а Люксембург е последен с 2-4.

Вече е известен първият победител в група. В "А", която се състои от само три отбора, Швейцария, с Пати Шнидер и Тимеа Бачински, записа втори успех - 2-1 срещу Дания, и вече е недостижим. Световната номер едно Каролине Возняцки спечели с 6:3, 6:3 срещу Шнидер, но това не бе достатъчно.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини