Лиор Мор обеща победа над България



04-02-2011 00:00 | Станко Димов
Капитанът на Израел за Fed Cup Лиор Мор обяви, че неговият отбор не се е отказал от борбата за първото място в група „Б” на първата Евро-африканска зона в Ейлат. В петък от 16 часа домакините играят срещу България. И четирите тима в нашето каре са с по една победа и една загуба. Вчера момичетата на Дора Рангелова загубиха от Люксембург с 1-2, а Полша надигра израелките с 2-1.

„Знаех, че срещу полякините, и особено Радванска, ще ни бъде трудно. Не съм разочарован от решителната загуба на двойки на Шахар Пеер и Юлия Глушко. Дадохме всичко от себе си, но това не беше достатъчно. Идва нов ден и се нуждаем от победа над България, което можем да постигнем. Надяваме се и на малко помощ от страна на Люксембург”, заяви убедено Лиор Мор.

Агниешка Радванска се оплака от поведението на еврейската публика по време на срещата. Десетата в света разби №11 и местна любимка Шахар Пеер с 6:3, 6:3.

„Не беше честно и спортсменско. Зрителите ни пречеха да играем, обаждаха се по всяко време. Беше неприятно. Такова нещо никога не би могло да се случи в Полша”, заяви възмутено Радванска.

В останалите групи има изявени фаворити. В „А” Швейцария вече е първа, а днес Дания с Возняцки и Великобритания ще определят кой да избегне плейофите за оставане в първа група на зоната.

В група „В” Беларус, предвождан от Виктория Азаренка, има вече две победи без загубен мач. Днес тимът среща Гърция и се нуждае от само една победа, за да вземе първото място и на теория.

Същото е положението в „Г”. Там Холандия (Аранча Рус и Михаела Крайчек) е с два успеха и 6-0 победи. Така „оранжевите” тенисистки вече заеха първото място, преди двубоя днес срещу Гърция.

Резултати от втория ден в Ейлат
Група „А”
Швейцария – Дания 2-1
Група „Б”
България – Люксембург 1-2
Полша – Израел 2-1
Група „В”
Беларус – Хърватия 3-0
Австрия – Гърция 3-0
Група „Г”
Холандия – Унгария 3-0
Румъния – Латвия 2-1.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини