Возняцки ще се бори да не изпадне



04-02-2011 00:00 | Станко Димов
Въпреки че Каролине Возняцки е водачка в световната ранглиста на тенисистките, отборът на нейната родина Дания е сериозно застрашен от отпадане от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup. В Ейлат. Каро не можа да помогне на своите, които записаха втора загуба в група „А”, където са само три отбора. Скандинавките отстъпиха с 1-2 на тима ва Великобритания и заеха последното място, първа е Швейцария.

Возняцки спечели и днес мача си на сингъл – 6:0, 6:2 срещу първата ракета на британките Ан Кеотавонг. Но това не беше достатъчно. В първата среща игралата в квалификациите на „Алианц къп 2010” Карен Барбат отстъпи на тийнейджърката Хедър Уотсън с разгромното 0:6, 1:6. Драмата се оформи в решителния мач на двойки. В него Каролине и Май Граге загубиха от Уотсън и дебютиралата днес в турнира Джослин Рей след 7:5, 5:7, 5:7. В заключителния сет при 5:5 датчанките имаха шансове, но ги пропиляха и в последствие загубиха.

Отборът на Беларус стана третият победител в група. Във „В” съставът на капитана Сергей Тетерин прегазиха и трите си съперника, без да загубят мач. Последната жертва беше Гърция. Олга Говорцова игра в първия двубой и надигра Ейрини Георгату с 6:2, 6:3. След това №9 в света Виктория Азаренка се разправи с Елени Данилиду. Гъркинята се отказа при 0:6, 0:2. При двойките Дария Кустова и ветеранката Татяна Пучек разгромиха Анна Герасиму и Деспина Папамихал с 6:0, 6:1.

Останалите сигурни участници в полуфиналите за влизане в плейофи за класиране в Световна група ІІ, са отборите на Швейцария и Холандия.

Снимка: Явор Геронтиев, "24 часа"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини