България – Израел 0-1 в Ейлат



04-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България изгуби първата среща от заключителния си двубой в Ейлат срещу състава на домакините от Израел в турнира от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup. Елица Костова, която е №209 в ранглистата, отстъпи на Юлия Глушко с 0:6, 2:6.

Двубоят не започна добре за Костова. Родената в Донецк Глушко проби за 2:0, а после затвърди. Подкрепяна мощно от публиката тенисистка на Израел продължи да мачка Елица, която допускаше доста грешки и се стигна до 5:0. След това №205 в света затвори сета на нула.

Българката прекъсна неприятната серия и проби за 1:0 във втората част. Но Юлия Глушко върна тутакси брейка след дълъг и оспорван гейм. В шестата игра Костова допусна нов пробив и при резултат 2:4 нещата не изглеждаха никак добре за България. След това израелката взе още два гейма и затвори мача.

Във втория сингъл ще се изправят първите ракети на двата отбора Цветана Пиронкова и №11 в световната ранглиста Шахар Пеер. Двете играха и миналата година в турниро, когато еврейките се наложиха с 2-1. Тогава, в Португалия, Цеци отстъпи в равностоен двубой след 6:7(11), 4:6.

После е мачът на двойки. България ще бъде представена от Магдалена Малеева и Пиронкова, а домакините – от Пеер и Глушко.

България може да заеме първото място в група „Б” при победа над Израел и успех на Полша над Люксембург. Тогава тимът на дора Рангелова и този на Радванска ще са со по два успеха и ще се гледа мачът помежду им, взет от националките с 2-1.

Нашите ще се борят на плейоф да не изпаднат от групата, ако загубят от отбора на домакините, а полякините се наложат над Люксембург. Втората част от условието вече е изпълнена. В първата среща Магда Линет разгроми Ан Кремер с 6:1, 6:1. След това Агниешка Радванска разби Манди Минела с 6:2, 6:1 и така Полша взема мача с 2-0. Това означава, че Израел не може да вземе вече първото място в група "Б".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини