България – Латвия 1-0



05-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на България преживя шок, но успя да спечели първата среща срещу Латвия от плейофа за оставане в първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup в Ейлат, Израел. Третата ракета Диа Евтимова успя да се наложи над Ирина Кузмина след 5:7, 6:3, 6:3 и така даде преднина на състава на Дора Рангелова. Националките се нуждаят от още един успех, за да запазят мястото си.

Евтимова допусна пробив срещу 25-годишната специалистка на двойки Кузмина, която няма ранглиста на единично. След това хасковлийката, която е №246 в света, го върна и направи втори. При 5:3 тя достигна до сетбол, но допусна връщане на брейка. В крайна сметка латвийката направи пълен обрат и спечели сета със 7:5. Голям срам за България!

Диа реши да се вземе в ръце. Тя пое контрола върху мача и успя на бърза ръка да изравни частите, след 6:3. В третия сет Евтимова не допусна повече изненади и отново го спечели със същия резултат.

Във втория сингъл Елица Костова излиза в ролята на първа ракета срещу Лига Декмейере. Разтеженията в бедрата на Цветана Пиронкова я оставиха извън състава за двубоите на единично. Ако се стигне до двубой на двойки обаче пловдивчанката може да партнира на най-стабилния играч на отбора Магдалена Малеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини