Франция удари с 2-0 в Москва



05-02-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на Франция е на път да поднесе сензацията на първия кръг на Световната група на Fed Cup, след като поведе с 2-0 срещу смятания за фаворит състав на Русия насред Москва. Белгия рутинно мачка Съединените щати в Антверп. Същото прави и Чехия в Братислава.

В първия сингъл в комплекс „Олимпийски” Ализе Корне (на снимката) отпразнува дебютния си успех за „трикольорите”. Избраната за „Мис Алианц къп” полуфиналистка от турнира в София надделя над Светлана Кузнецова с 3:6, 6:3, 6:4. 21-годишната тенисистка от Ница прояви и характер, защото в началото на заключителния сет получи контузия в коляното. След медицински таймайут Корне, която е №67 в света, продължи да играе всеотдайно. Тя стигна до решителен пробив в деветия гейм, след което сервира уверено за мача.

След това също участвалата на турнира в София ветеранка Виржини Разано пък наказа първата ракета на Русия Мария Шарапова с 6:3, 6:4. За Маша това бе първи двубой в турнира пред родна публика. Във втория сет французойката поведе с 4:1 гейма, но най-богатата спортистка в света успя да доведе нещата до 4:4. След това обаче Разано проби отново и после спечели двубоя с гейм на нула.

В Антверп Белгия дръпна с 2-0 срещу янките. Първо Янина Викмайер се справи с Бетани Матек-Сандс с 6:1, 7:6(6). После шампионката от Мелбърн Ким Клайстерс се разправи с Мелани Уден с 6:0, 6:4.

В Братислава гостенките от Чехия поведоха с 2-0 на Словакия. Луцие Шафаржова надигра Даниела Хантухова със 7:5, 6:1. След това Петра Квитова пък победи Доминик Цибулкова с 6:2, 6:3.

В неделя тенисистките разменят съперничките си от първия ден. Предвидени са и срещите на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини