Масаро нанесе загуба на №1 след 14 месеца



06-02-2011 00:00 | Станко Димов
Англичанката Лаура Масаро записа най-големия успех в кариерата си. Тя спечели турнира по скуош в Кливлънд, щата Охайо, след като надигра на финала водачката в световната ранглиста Никол Дейвид от Малайзия с 11:9, 11:7, 9:11, 11:8 след един час игра.

Това бе първа загуба на Дейвид от година и два месеца насам. Малайзийската звезда отбеляза в началото на февруари 58-ия си пореден месец като №1 в класацията на женската скуош асоциация WISPA.

27-годишната Масаро направи фантастичен турнир като цяло. Преди финала десетата в ранглистата победи втората Джени Дънкаф от Англия, а след това и шестата Маделин Пери от Ирландия.

Преди двубоя с Никол Дейвид Лаура имаше девет загуби от азиатката в също толкова срещи. Британката започна мача вдъхновено и смело и за нула време поведе със 7:2 точки. Четирикратната световна шампионка успя да навакса, но при 9:10 трябваше да капитулира. Само в третия гейм Дейвид имаше предимство в играта и го спечели. В заключителната част Масаро поведе с 10:6. Съперничката успя да спаси два мачбола, но при третия след дълго разиграване, изпрати каучуковото топче в тина и всичко свърши.

„Страхотно съм щастлива от победата. Да спечелиш срещу световните номер едно, две и шест на един турнир беше невъзможна мечта за мен преди тази вечер. Мисля, че играх добре и отсега планирам празненства у дома, в Престън”, призна с усмивка Лаура Масаро.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини