Костова с успех в Португалия



10-02-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в женския тенис Елица Костова започна с победа участието си на турнира на твърди кортове във Вале де Лобо, Португалия, който е с награден фонд 10 000 долара.

Водачката в схемата разгроми квалификантката Жесика Жиние от Франция с 6:2, 6:0. Така националката Костова си осигури вече една точка за световната ранглиста, където в момента е 210-а.

На осминафиналите във Вале де Лобо Елица излиза срещу холандката Лесли Керкхофе. Българката спечели срещу тази съперница миналата година отново в Португалия, но в Албуфейра, с 6:1, 6:1. Керкхофе е едва №597 в ранглистата.
Другата българка в турнира Ирен Коцева отпадна в третия кръг на квалификациите.

В същото време на десетхилядника в Майорка, Испания, Мартина Гледачева също премина първи кръг. Пловдивчанката надигра Катаржина Кава от Полша с 6:3, 6:3. Следващата съперница на Гледачева е петата в схемата Река Лука-Яни от Унгария. Двете играха през 2008 година на турнир в София, къдео Яни се наложи с 6:3, 6:3.

Преминалата през квалификациите Юлия Стаматова загуби в първия кръг от Екатерина Горгодзе от Грузия след 6:3, 4:6, 3:6.

В Анталия единствено Надежда Василева от нашите тенисистки преодоля първия кръг. Тя се наложи над Мухабат Саидова от Русия с 6:0, 6:1. На осминал българката излиза срещу квалификантката Мелиш Сезер от Турция.

Десислава Младенова отстъпи на водачката в схемата Теодора Мирчич (Сърбия) с 3:6, 4:6. Лютфия Велиева загуби драматично от рускинята Полина Монова след 6:4, 2:6, 6:7(3). Сестра й Хюлия пък падна от Ана Богдан (Румъния) с 1:6, 4:6. Още в квалификациите в Анталия приключиха Никол Христова, Ани Вангелова, Мария Миланова и молдовката с български паспорт Алина Петраш.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини