Елица Костова на полуфинал



11-02-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова записа вече три победи на турнира във Вале до Лобо, Португалия, на твърди кортове с награден фонд 10 000 долара. Водачката в схемата разби последователно холандката Лесли Керхофе с 6:0, 6:3, а след това и британката Рей и се класира на полуфиналите.

20-годишната Костова спечели първите седем гейма в мача с Керхофе. Следващата й съперница е британката Джослин Рей, която бе подобно на Елица на турнира за Fed Cup в Ейлат, Израел, миналата седмица. По ирония на съдбата двете са играли само веднъж до момента, но точно във Вале до Лобо миналия февруари. Тогава Костова се наложи с 6:3, 3:6, 6:4. В петък би британката с 6:4, 6:2.

За да играе първи финал през 2011 година Елица трябва да се справи и с френската квалификантка Амандин Ес.

За достигането до тази фаза националката ни си осигури шест точки за световната ранглиста, където е №210. Елица Костова защити точките си от миналата година, когато отпадна на четвъртфиналите от Мартина ди Джузепе, и добавя за момента две отгоре.

Останалите българки, които преодоляха първия кръг по турнири тази седмица отпаднаха. На състезанието в Майорка, Испания, четвъртата ракета на България Мартина Гледачева отстъпи на петата поставена Река-Лука Яни (Унгария) в равностоен мач с 6:7(6), 5:7.

В Анталия Надежда Василева загуби от квалификантката Мелис Сезер от Турция с 3:6, 6:7(5) и също отпадна. На двойки сестрите Хюлия и Лютфия Велиеви отпаднаха на четвъртфинал.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини