Пиронкова започва с рускиня



12-02-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова научи първата си съперница на големия тенис турнир в Дубай, ОАЕ, на хард, който е от категорията „Премиум” и е с награден фонд 2 050 000 долара. Първата ракета на България ще играе с Екатерина Макарова от Русия.

Московчанката е на 22 години, в момента е №41 в световната ранглиста и играе с лява ръка. До момента Цветана не се е срещала с Макарова в официален двубоя.

Пловдивчанката няма точки за защитаване в Дубай, защото миналата година взе само една, тъй като отпадна в първия крлъг на квалификациите от Тамира Пашек. За участието си в основна схема Пиронкова получава точка сега.

Ако националката успее да прекъсне негативната си серия от пет последователни загуби и надиграе рускинята, ще очаква във втория кръг на турнира най-вероятно 16-ата поставена Светлана Кузнецова, която ще играе с още неизвестна състезателка от квалификациите.

Водачка в схемата в ОАЕ е Каролине Возняцки от Дания, която от понеделник няма да бъде вече водачка в световната ранглиста. Втора поставена е Вера Звонарьова. Първите осем почиват в първия кръг, защото схемата на турнира е за 56 тенисистки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини