Енен: Мачът на живота ми бе в Атина



15-02-2011 00:00 | Станко Димов
Оттеглилата се за втори път от тениса Жюстин Енен даде пресконференция в Брюксел, за да обясни на какво се дължи внезапното й решение през януари.

„Съществува предел на физическите сили на организма. Имам сериозно увреждане. Само операция би могла да ми помогне и да ми даде минимален шанс да продължа да играя. Но на моята възраст е трудно да се бориш с травмите. Всяка сутрин ми трябват по 10 минути просто, за да раздвижа лакета си – така силно ме болят всички стави”, разказа 28-годишната носителка на седем титли от Големия шлем и бивша номер едно пред медиите.

Енен се завърна ненадейно в началото на 2010 година и с гръм и трясък стигна до финалите на турнирите в Бризбън и Australian Open. По време на Wimbledon обаче в мача от четвъртия кръг срещу нейната сънародничка, но не и приятелка, Ким Клайстерс, Жужу получи тежка контузия на десния лакет. Тя не игра повече нито един мач до този януари. В Мелбърн белгийката записа две победи, но в третия кръг отпадна от Светлана Кузнецова след 4:6, 6:7(8) и веднага обяви, че спира с тениса.

„Най-блестящият мач в моята кариера беше на полуфинала на Олимпиадата в Атина през 2004 година. Играх срещу Анастасия Мискина и спечелих след 7:5, 5:7, 8:6. Направо се върнах от небитието. В третия сет губех с 1:5, но намерих сили за обрат, който никога няма да забравя”, заяви звездата от Гент.

Енен не скри огорчението си от приказките, че внезапното й отказване, когато беше номер едно в света, през 2008 година се дължало на употребата на допинг. „И до сега ми е много болно да слушам за това. Никога няма да простя на тези, които говореха и пишеха, че съм използвала забранени вещества. Просто е невъзможно да забравя или простя”, категорична беше Жюстин. Тя поздрави и Клайстерс, че се е върнала като водачка в световната ранглиста и нарече това великолепно постижение.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини