Цеци взе първия сет на Кузнецова



16-02-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова започна отлично двубоя от втория кръг на турнира на хард в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 2, 050 милиона долара. Първата ракета на България спечели със 7:5 срещу носителката на две титли от Големия шлем и №16 Светлана Кузнецова от Русия. Това е първи взет сет от нея в третия мач срещу тази съперничка.

Цвети спечели жребия и избра да сервира. Тя взе първия гейм, въпреки че направи двойна грешка. В следващия българката поведе с 40:15, но пропиля двете точки за пробив и опитната тенисистка от Санк Петербург изравни. Пиронкова постигна своето с брейк за 3:1, който веднага след това затвърди. За съжаление Кузнецова успя да върне брейка и се стигна до резултат 5:5. В 11-ия гейм пловдивчанката отрази нова точка за пробив и спечели подаването си, с което си осигури поне участие в тайбрек. Цеци стигна до сетбол при 40:30, но го пропиля на втори сервис на рускинята. Стигна се до втора възможност и този път първата ни ракета успя и взе частта след един час и три минути игра.

Победителката от този двубой излиза срещу третата в схемата италианка Франческа Скиавоне. Шампионката от Roland Garros разби с 6:3, 6:1 Жан Шуай от Китай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини