Пиронкова отстъпи в три сета



16-02-2011 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова отпадна след оспорван и равностоен мач във втория кръг на турнира на хард в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 2, 050 милиона долара. Първата ракета на България отстъпи сас 7:5, 2:6, 4:6 след два часа и половина игра срещу носителката на две титли от Големия шлем и №16 в схемата Светлана Кузнецова. В заключителния гейм на срещата националката ни имаше две възможности за изравняване 5:5. Малка утеха за нея е, че взе първи сет срещу рускинята в третия мач помежду им.

Цвети спечели жребия и избра да сервира. Тя взе първия гейм, въпреки че направи двойна грешка. В следващия българката поведе с 40:15, но пропиля двете точки за пробив и опитната тенисистка от Санк Петербург изравни. Пиронкова постигна своето с брейк за 3:1, който веднага след това затвърди. За съжаление Кузнецова успя да върне брейка и се стигна до резултат 5:5. В 11-ия гейм пловдивчанката отрази нова точка за пробив и спечели подаването си, с което си осигури поне участие в тайбрек. Цеци стигна до сетбол при 40:30, но го пропиля на втори сервис на рускинята. Стигна се до втора възможност и този път първата ни ракета успя и взе частта след един час и три минути игра.

Кузнецова успя да пробие за 2:1 гейма в началото на следващия сет, а след това и да затвърди брейка. 25-годишната рускиня успя да промени играта си и проби отново. До края всяка печелеше подаването си и Света взе сета след половин час игра с 6:2.

За съжаление 23-ата в света Кузнецова започна с брейк и третия сет. Още в следващия гейм Пиронкова стигна до точка за връщане на пробива, но не успя да го направи. Рускинята постигна втори брейк и поведе с 3:0. Тутакси обаче 23-годишната ни прима върна единия пробив и взе първи гейм в сета. После съумя и най-сетне да спечели подаването си. Подемът на Цеци продължи и тя изравни за 3:3. Но веднага след това Светлана записа трети брейк в сета. Стигна се до 3:5 и българката сервираше за оставане в двубоя и спечели подаването си. Сега вече мощната тенисистка от Санкт Петербург трябваше да затвори мача при свой начален удар. Пиронкова стигна на два пъти до точки за връщане и на този пробив, но не успя. После спаси един мачбол, но при втория нямаше какво да направи.

Цеци взема 70 точки за класацията на WTA и 10 575 долара. За съжаление тя не успява да спечели два поредни мача на един турнир след знаменития си полуфинал на Wimbledon миналия юли.

Победителката Кузнецова излиза в следващия кръг в Дубай срещу третата в схемата италианка Франческа Скиавоне. Шампионката от Roland Garros разби с 6:3, 6:1 Жан Шуай от Китай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини