Кузнецова си върна на Скиавоне



17-02-2011 00:00 | Станко Димов
Всяка среща между Светлана Кузнецова и Франческа Скиавоне не бива да бъде препоръчвана за хора с лабилна психика. Двете изиграха в рамките на един месец втори изключително драматичен мач. В третия кръг на турнира в Дубай рускинята преодоля №3 в схемата от Италия след 1:6, 6:0, 7:5 за два часа игра, като успя да реализира едва седмия си мачбол.

Припомням, че на Откритото първенство на Австралия Скиавоне отрази пак шест мачбола преди да триумфира с 4:6, 6:1, 16:14 след четири часа и 44 минути като само третата част продължи точно три часа. Това бе най-дългият мач в Мелбърн при жените изобщо.

В заключителната част двете си размениха пробиви на старта. При 5:6 Франка сервираше за стигане до тайбрек. 30-годишната шампионка от Roland Garros не успя нито веднъж да вкара първи сервис в гейма, отрази редица мачболи, но при седмия изпрати топката в аут за радост на №16 Кузнецова, която в миналия кръг се наложи над Цветана Пиронкова, отново в три сета. Следващата съперница на рускинята е Агниешка Радванска от Полша.

Втората в схемата Вера Звонарьова също напусна състезанието в ОАЕ. Московчанката загуби от съгражданката си Алиса Клейбанова с 4:6, 2:6. Клейбанова, която е №22 в ранглистата, направи ранен проби в първия сет и го спечели. Във втория също дръпна с брейк и го дублира в седмия гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини