Григор спечели за 52 минути



19-02-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров спечели първата си среща от квалификациите на тенис турнира в Дубай, ОАЕ, от сериите „АТР 500” с награден фонд 1,6 милиона долара. Третият поставен се разправи само за 52 минути с участващия с „уайлд кард” 30-годишен местен тенисист без класиране в ранглистата Махмуд-Насер ал Балуши с 6:0, 6:3.

Само за четири минути Гришо водеше вече с 2:0 гейма. Последва по-завързана игра и любителят от Обединените арабски емирства имаше дори точка за спечелване на подаването си, но Димитров пак проби. Серията на 19-годишния хасковлия продължи и при 5:0 той сервираше за спечелване на сета. Последва гейм на нула, гарниран с първия ас на родната звезда. Така частта приклю само за 23 минути. Григор взе в нея 30 точки, а Ал Балуши – точно 50 процента по-малко.

Представителят на домакините взе първия си гейм в началото на втория сет и прекъсна серията от шест загубени. В следващата игра българинът направи две двойни грешки, но оцеля. После проби, но в четвъртия гейм арабският ветеран поведе с 40:15, но Димитров спечели подаването си, за да поведе с 3:1. Стигна се до 5:3 и Ал Балуши сервираше за оставане в двубоя. Гришо обаче стигна до мачбол и го реализира тутакси.

За лесния успех българинът взема 10 точки за световната ранглиста, където е №84 сега, и 1280 долара от наградния фонд . За влизане в схемата Димитров трябва да преодолее друг 30-годишен тенисист с „уайлд кард”, но с класиране в АТР. Това е южноафриканецът Рик де Вуст, който малко неочаквано победи поставения Юлиян Райстер от Германия със 7:6(5), 6:2.

Гришо не е играл с Де Вуст до момента. Съперникът на национала е от Претория е 162-и в класацията на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини