Возняцки и Кузнецова на финала



19-02-2011 00:00 | Станко Димов
Новата стара номер едно в света Каролине Возняцки и Светлана Кузнецова ще играят на финала на тенис турнира от категорията „Премиер” в Дубай, с награден фонд 2 050 000 долара.

Датчанката, която след едноседмично „изгнание” се завръща на върха на ранглистата на WTA на 21 февруари, се наложи над бившата №1 Йелена Янкович със 7:5, 6:3. Сръбкинята започна отлично мача, като проби и поведе с 3:0 гейма. После Янкович стигна до четири сетпойнта. Тя поведе с 5:3 и 40:0, после имаше и още един шанс, но накрая скандинавката от полски произход триумфира след грешка на съперничката от форхенд. След това Каро стигна до точка за спечелване на частта и успя.

Във втората част Возняцки направи важен пробив за 4:3. Белградчанката имаше две възможности за връщането му веднага след това, но не успя. В последния блондинката от Одензе проби на нула и ликуваше заслужено.

„Въобще не мислех за резултата при 3:5 в първия сет. Просто удрях топката, играех агресивно и се опитвах да спечеля точки. И така успях, но трябва да се атакува. Да, можеш да сбъркаш, но няма начин да успееш само като прехвърляш през мрежата”, коментира Каролине след мача.

Кузнецова пък се справи и с втората ракета на Италия Флавия Пенета, след като се разправи онзи ден и със Скиавоне. Състезателката от Санкт Петербург победи с 6:4, 6:4 за един час и 20 минути игра.

За рускинята това е 32-и финал в турнири, където ще гони своята 14-а титла. Бившата номер две в света и №16 в схемата в Дубай Светлана Кузнецова отстрани във втория кръг Цветана Пиронкова в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини