Каро се поздрави с титла за №1



20-02-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на турнира в Дубай от категорията „Премиер” (2 050 000 долара) Каролине Возняцки спечели титлата без да загуби и сет. На финала 20-годишната датчанка разгроми №16 Светлана Кузнецова от Русия с 6:1, 6:3 за един час ш 15 минути игра. За 20-годишната скандинавка от полски произход това беше първа купа за 2011 година. От утре, както е известно, тя се връща като номер едно в световната ранглиста.

Каро не даде никакъв шанс на съперницата си и след 1:1 до края на сета не даде повече гейм на рускинята. До края на частта мощната тенисистка от Санкт Петербург не успя да вземе подаването си и капитулира след половин час игра. Светлана не изглеждаше свежа след серията тежки мачове в ОАЕ, включително и трисетова победа над Пиронкова във втория кръг.

Вторият сет започна отново с пробив на Возняцки, четвърти в мача. По сценария от първата част Кузнецова върна брейка, но веднага след това допусна нов, въпреки подобрената прецизност на ударите си. Едва при шестия си сервис гейм рускинята успя да спечели и да намали резултата до 2:3. Каролине обаче продължи да бъде непробиваема в защита, което изнерви Света и тя допусна пробив на нула. Така при 5:2 Возняцки сервираше за мача. Блондинката от Одензе стигна до две шампионски точки, но Кузнецова ги спаси и взе гейма. Веднага след това обаче Каро приключи мача при третата си възможност.

„Играх великолепет тенис на финала, публиката също ме вдъхновяваше и подкрепяше. Забавлявах се на корта и затова играх толкова успешно. Да, вече съм доста по-агресивно и съм по-добра като цяло”, заяви след успеха Возняцки.

За 13-ата си титла в кариерата (толкова има и 25-годишната Кузнецова) Каролине взе чек за 360 хиляди долара и 900 точки за световната ранглиста, която ще оглави от 21 февруари след само една седмица като №2 в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини