Без Григор срещу Беларус



20-02-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров ще си спести едно пътуване до Беларус. В столицата Минск от 4 до 6 март България гостува в мач от Davis Cup, световно отборно по тенис за мъже. Двубоят от първи кръг в група II на зона Европа/Африка обаче не влиза в програмата на най-добрия български състезател в момента, съобщава Явор Геронтиев от в. "24 часа".

Официално съобщение от екипа на Григор за решението да пропусне двубоя вероятно ще има в понеделник. Участията на Димитров определят неговите мениджъри от “Октагон” и треньорът Питър Макнамара, който работи в академията на Патрик Муратоглу в Париж.

Отказът на Димитров от Davis Cup не е първият. През юли 2009 г. талантът от Хасково не игра срещу Латвия в Пловдив. Обяснението бе, че през този период му предстоят важни турнири, които могат да бъдат от значение за неговата кариера, а в екипа имали дългосрочен подход при вземането на решения, свързани с развитието на тенисиста. Тогава Григор замина за турнира в Бостад (Швеция), където дори се включи в мачове по плажен волейбол.

Сега 84-ият в световната ранглиста тенисист е в Дубай, където премина квалификациите на големия турнир ($ 1 619 500). В първия кръг на основната схема 19-годишният хасковлия ще срещне Ришар Гаске от Франция. Димитров е в половината на водача в схемата Роджър Федерер, но може да го срещне евентуално на полуфинал, докъдето едва ли ще стигне.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини