Родик спечели 30-а титла



21-02-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в схемата на турнира в Мемфис (САЩ) Анди Родик спечели титлата. На финала американецът спря устрема на Милош Раонич от Канада със 7:6(7), 6:7(11), 7:5 в драматичен мач.

Успехът донесе на Родик 30-а титла в неговия финал №50 в АТР. Така той стана третият действащ тенисист с толкова трофеи след Роджър Федерер (67) и Рафаел Надал (43).

В първия сет Анди спаси два сетбола в тайбрека, преди да го спечели. Във втория роденият в Подгорица Раонич пък отрази три мачпойнта в заключителния дълъг гейм, за да изравни частите. В края на мача Родик приключи след форхенд с плонж. За него това беше трета титла от турнира в щата Тенеси.

С достигането си до финала Милош влезе за първи път в Топ 50 под №37, като направи огромен скок от 22 места в световната ранглиста. Анди запази осмото си място.

„Никога няма да ми омръзне да печеля купи. Вече съм завоювал 30, но всяка от тях ми е еднакво скъпа и ценна. На днешния трофей се радвам точно толкова, колкото и на първия в кариерата ми”, заяви бившият номер едно в света Анди Родик.

При жените в Богота Лурдес Домингес Лино взе втора титла на турнира на клей в Колумбия и втора в кариерата, след тази от 2006-а. Седмата в схемата испанка надигра шампионката от „Алианц къп” в София Матилде Йохансон (Франция) в нейния първи финал с 2:6, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини